Neretvanski brudet od jegulja i žaba

Broj osoba: 4

Vrijeme pripreme: 90 minuta

Sastojci:
60 dag jagulja, 40 dag žaba, 15 dag crvenog luka, 3 češnja češnjaka, 0,5 dl maslinovog ulja, 3 dl bijelog vina, 3 dl pirea od rajčica, 4 ljute papričice, 2 dag soli


Priprema žabe: Jegulje dobro operite i ostružite grubom krpom da ih oslobodite sluzi. Žabama oštrim nožićem odstranite žilice boje žive koje idu iz kralježnice u but. Jegulje izrežite na komade dužine 5-6 cm. Crveni luk i češnjak narežite na sitne kockice. Popržite ih u prikladnoj posudi na vrućem maslinovom ulju. Dolijte 3 dl bijelog vina i 3 dl pirea od rajčica. Dodajte komade jegulje. Dodajte cijele žabe. Posolite i dodajte smrvljene ljute paprike. Kuhajte nepoklopljeno. Kad zakuha, temperaturu štednjaka smanjite na pola. Povremeno protresite posudu pa poslije 40 minuta kuhanja poslužite.