Smotuljci od piletine

Sastojci: Mrkva (narežite na tanke štapiće), 75 g naribanoga kupusa, 2 mlada luka (tanko narežite), 225 g mljevene piletine, 55 g krte dimljene šunke (sitno nasjeckajte), ½ luka, 2 žlice mrvica, 2 žlice kadulje, 2 žličice majčine dušice, 4 velika lista tankog tijesta (svaki oko 46 x 28 cm), 2 žlice maslinova ulja, 15 g maslaca, žličica sezamovih sjemenki, sol, papar

Priprema: Branširajte mrkvu, kupus i mladi luk minutu. Ocijedite i uronite u zdjelu vrlo hladne vode da se osvježe. Ponovno ocijedite i posušite kuhinjskim papirom. Stavite povrće u veliku zdjelu s piletinom, šunkom, lukom, krušnim mrvicama i začinima. Dobro promiješajte. Zagrijte pećnicu na 190*C. Prepolovite svaki list tijesta po dužini, a zatim narežite na trake veličine 36 x 12 cm. Pomiješajte ulje i maslac. Lagano namažite traku tijesta mješavinom maslaca. Stavite osminu nadjeva na jedan kraj pa oblikujte u kobasicu. Smotajte nadjev u tijesto, umetnite krajeve i oblikujte smotuljak. Poslažite na lim za pečenje te lagano premažite mješavinom maslaca i ulja. Ponovite postupak i napravite još sedam smotuljaka. Zarežite triput dijagonalno gornju površinu svakog smotuljka. Pospite sezamovim sjemenkama. Pecite 30 minuta i poslužite uz listove zelene salate.

Statistika