Sredozemno punjeno povrće

Sastojci: 100 g riže, 250 g nemasne mljevene janjetine, luk, 4 paprike, 4 rajčice, 2 tikvice (svaka oko 225 g), žlica maslinova ulja, 3 češnja češnjaka, 170 g listova špinata, 2 žlice svježeg bosiljka, jaje, sol

Priprema: Kuhajte rižu prema uputama na omotu. Ocijedite. Popržite janjetinu i luk dok ne postanu svjetlosmeđi. Na zdjelu stavite sito i dodajte meso. Mast će se ocijediti pa je možete baciti. Svaku papriku prerežite napola po duljini kroz stapku pa uklonite jezgru i sjeme. Izrežite vrhove na rajčicama i izdubite unutrašnjost. Nasjeckajte vrhove i pulpu pa ostavite sa strane. Prerežite tikvice po duljini, izvadite sredinu, a nasjeckano meso dodajte rajčicama. Zagrijte pećnicu na 180*C. U tavi pirjajte češnjak i nasjeckano povrće da omekša. Dodajte špinat na minutu pa maknite s vatre. Dodajte bosiljak, rižu, janjetinu i jaje, začinite pa promiješajte. Napunite povrće, prekrijte folijom te pecite tikvice i paprike 15 minuta, dodajte rajčice pa pecite još 15 minuta. Otkrijte povrće i pecite još 15 – 20 minuta.

Statistika