Burger od vučene janjetine



Sastojci: 800 g janjetine od buta, 2 grančice ružmarina, sol, papar, 4 brioche peciva, 4 manje mrkve, 1 žlica maslinovog ulja, 1 žlica meda, 1 limenka graška (420 g), par listova mente, 250 g grčkog jogurta, salatica

Priprema: S janjećeg buta odvojite meso. Kosti sačuvajte za juhu ili temeljac. Meso narežite na manje komade, ali ne presitne, da se prilikom pečenja ne isuše. U dublju posudu položite meso u jednom sloju, velikodušno posolite, poparite i dodajte natrgani ružmarin. Pećnicu zagrijte na 150°C i pecite oko 4 h povremeno okrećući ili dok janjetina nije potpuno mekana i trga se na sam dodir vilice. Ako vam se tijekom pečenja učini da meso dobiva previše korice pokrijte pečenje aluminijskom folijom. Janjetinu razvucite na manje komade uz pomoć 2 vilice i izmiješajte s preostalim sokovima od pečenja. Mrkvu narežite na tanke ploške, lagano posolite i pecite na malo ulja dok nije dobila boju i omekšala. Po potrebi podlijte s malo vode. Na kraju joj dodajte med. Ocijeđeni grašak blendajte s par listića mente, malo soli i malo maslinovog ulja dok ne dobijete finu, kremastu konzistenciju. Tostirajte pecivo, namažite kremom od graška, nadjenite trganom janjetinom, položite glaziranu mrkvu, salaticu i grčki jogurt. Ukrasite ružmarinom.

Statistika