Pašteta od srdele s limunom i bademima

 

Sastojci: 250 g filetiranih srdela (za tu količinu treba vam oko 500 g svježih), 100 g badema, korica i sok polovice limuna, 60 ml ulja, ½ žličice češnjaka u granulama, sol, papar

Priprema: Filetirane srdele lagano posolite i stavite u manju posudu za pečenje, ili oblikujte aluminijsku foliju u manju lađicu u koju ćete ih smjestiti na hrpicu. Lagano ih posolite, popaprite i polijte s malo maslinovog ulja. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Cilj je ne prepeći srdele, već želite da ostanu sočne. U dobar multipraktik stavite bademe i miksajte dok nisu skroz fino mljeveni. Dodajte pečene srdele i sok od pečenja, ulje, češnjak, sok i koricu limuna i miksajte dok niste dobili finu paštetu. Probajte je i po potrebi dodajte još soli i papra. Poslužite uz tostirani kruh.

Statistika