Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 25 dag pilećih prsa, 35 dag graška, dl maslinova ulja, 2 dag maslaca, 2 ribane mrkve, ribani luk, 5 dag pancete, lovorov list, komorač, sol, papar, kokošji temeljac.
1. Korak
Pileća prsa narežite na manje komade. Na maslinovu ulju rastopite maslac te pirjajte luk, mrkvu, pancetu i pileća prsa. Podlijevajte pilećim temeljcem.
2. Korak
Kad meso i povrće omekšaju, dodajte očišćeni grašak, posolite, popaprite te dodajte lovorov list i grančicu koromača.
3. Korak
Kuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Poslužite toplo i po želji prelijte vrhnjem.
Jeste li znali ...
Grašak je odličan izvor vlakana. Plodovi graška najlakše su probavljivi u juhi ili kaši.
Grašak s piletinom
4:17 PM