Paella s kobasicama

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 150 g tanko narezane dimljene kobasice, 2 crvene paprike bez sjemenki i narezane na kockice, 400 g riže za paellu ili riže kratkog zrna, litra ugrijanoga pilećeg temeljca, naribana korica i sok dvaju limuna.

1. Korak
U većoj tavi pržite kobasicu na umjerenoj vatri tri minute dok ne postane hrskava. Dodajte papriku i rižu. Pržite uz miješanje tri minute. Dodajte temeljac i limunovu koricu te sok. Pustite neka zavrije.

2. Korak
Nastavite kuhati na umjerenoj vatri dok ne ispari gotovo sva tekućina – oko deset minuta. Zrna riže trebala bi biti malo hrskava i u tavi bi trebalo ostati malo tekućine. Nepokrivenu smjesu pecite 10 minuta.

3. Korak
Tavu pokrijte aluminijskom folijom ili papirom za pečenje i pustite da odstoji deset minuta prije posluživanja. Prema želji, možete ukrasiti kriškama limuna.