Ravioli u bijelom umaku

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
3 jaja, 30 dag brašna, 20 dag sira ricotte, 2 žlice maslinova ulja, 2 dag maslaca, 2 dag brašna, 3 dag luka, kocka kokošje juhe, vezica kopra, limunov sok, dl kiselog vrhnja, sol


1. Korak
Umijesite tijesto od jaja i brašna. Valjkom ga narežite što tanje, a čašom izrežite krugove. Na svaki u sredinu stavite po žličicu ricotte pa poklopite praznim tijestom. Dobro spojite krajeve.

2. Korak
Za umak nasjeckajte luk pa ga popržite na maslinovu ulju i maslacu. Pospite brašnom i zalijte s 2 – 3 dl vode. Dodajte kocku, kopar, peršin i limunov sok. Kuhajte deset minuta pa umiješajte vrhnje.

3. Korak
Raviole kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih te prelijte pripremljenim umakom od kopra.

Jeste li znali...
Kopar je bogat kalcijem te je izvrsno sredstvo za ublažavanje nesanice.

Statistika