Vitaminska zelena juha

Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta


Sastojci: Glavica luka, 3 žlice maslinova ulja, češanj češnjaka, litra kokošje juhe, limun, 20 dag mlade koprive, 25 dag tikvica, 40 dag špinata, 20 dag kelja pupčara, dl vrhnja, sol, papar.

1. Korak
Skuhajte povrće te nakon kuhanja odvojite nekoliko komada kelja pupčara. Ocijedite, ohladite i usitnite sve u miješalici.

2. Korak
Na maslinovu ulju propirjajte kosani luk i češnjak pa umiješajte propasirano povrće. Zalijte temeljcem.

3. Korak
Posolite, popaprite i dodajte limunov sok. Sve kratko prokuhajte (pet-deset minuta). Ukrasite keljom pupčarom.

Jeste li znali...
Kelj pupčar potiče djelovanje nekih enzima u ljudskoj stanici i jača njezin imunitet.