Salata od govedine



Sastojci: 600 g govedine, vezica zelenja za juhu, lovorov list, sol, papar u zrnu, klinčić, 200 g kiselih krastavaca, 2 luka, 100 ml marinade kiselih krastavaca, 2 žlice ulja, 1 – 3 žlice bijeloga vinskog octa, po 2 grančice kopra i peršina

Priprema: Kuhajte meso dva sata na slaboj vatri u vodi u koju ste stavili zelenje za juhu, lovorov list, dvije žlice soli, papar u zrnu i klinčić. Izvadite meso. Kad se malo ohladi, narežite ga na kocke. Narežite luk i krastavce na kockice te dodajte mesu. Popaprite. Procijedite marinadu od krastavaca, umiješajte žličicu soli i ulje pa prelijte time meso. Prema potrebi, dodajte malo bistre juhe. Poklopljenu salatu marinirajte u hladnjaku najmanje 12 sati. Začinite.