Salata od ječma s prženim pinjolima i preljevom



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
30 dag ječma, 15 dag fete, crvena i žuta paprika, 18 dag maslina, mladi luk, nasjeckani kapar, 2 češnja češnjaka, origano, senf, maslinovo ulje, 3 žlice prženih pinjola, limun


Postupak: Ječam kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša. Potom ga ocijedite i ohladite. Stavite u posudu i prelijte s malo maslinova ulja. Dodajte papriku, fetu, masline, kapare i mladi luk narezan na kockice ili kolutiće. U posebnoj posudi pripremite preljev za salatu: umutite sok i naribanu koricu limuna, ocat, zgnječeni češnjak, origano i senf. Postupno dodajte preostalo maslinovo ulje. Posolite i popaprite. Pripravljeni preljev prelijte preko ječma, promiješajte i ukrasite prženim pinjolima.

Statistika