Janjeći kotleti s graškom i svježom metvicom

Broj osoba: 6 – 8
Priprema: 25 minuta

Sastojci:
8 janjećih kotleta, 150 g marinirane fete (sačuvajte ulje), 185 g zamrznutoga graška (odmrznite), 3 žlice listova svježe metvice, 3 žlice octa od malina

Postupak: Zagrijte pećnicu na 190*C. U velikoj tavi na srednjoj vatri pržite janjetinu dvije minute sa svake strane na ulju iz marinirane fete dok ne dobije boju. Premjestite janjetinu u veći lim za pečenje. Pecite 15 – 20 minuta da meso omekša. Izvadite iz pećnice i pustite neka pet minuta miruje. Stavite grašak u manji lonac kipuće vode i kuhajte minutu. U zdjeli srednje veličine pomiješajte grašak, fetu, metvicu i ocat od maline te dobro protresite. Poslužite vruće uz grašak i fetu.