Složenac od teletine s mrkvom i celerom

Broj osoba: 2 – 3
Priprema: 30 minuta

Sastojci:
¼ kg teletine od lopatice ili buta, 5 krumpira, kost sa srži, celerov korijen, 3 – 4 mrkve, glavica luka, poriluk, žlica sitno narezanog peršinova lista, sol, papar


Postupak: Narežite teletinu na kockice. Ogulite krumpir i narežite na debele ploške. Celerov korijen narežite na kockice, a peršin usitnite. Poriluk narežite na ploške debele dva cm. Sve posolite i popaprite. Na dno lonca stavite masnoću pa prvo složite sloj povrća pa sloj mesa dok ne potrošite sve sastojke. Nemojte dodavati nikakvu tekućinu, a na vrh stavite kost sa srži. Dobro zatvorite lonac i kuhajte na pari dva sata. Kad je jelo kuhano, premjestite ga u zdjelu i pospite peršinom.