Broj osoba: 4
Priprema: 25 minuta
Sastojci: 60 dag krumpira, 20 dag patlidžana, 25 dag rajčica, tikvica, 10 crnih maslina, 2 češnja češnjaka, 4 žlice maslinova ulja, 2 žumanjka, bosiljak, žlica začinskog bilja
Postupak: Od kuhanoga krumpira napravite pire. Umiješajte 1/8 l mlijeka, sol, papar i zgnječeni češnjak.Stavite u namašćenu vatrostalnu posudu te prelijte žumanjkom i vrhnjem. Oguljene i narezane patlidžane, tikvicu i preostali češnjak kratko propirjajte na ulju i stavite na krumpir. Po gornjoj površini složite rajčice izrezane na tanke ploške i masline pa pospite nasjeckanim bosiljkom i začinskim travama. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 *C.
Nabujak od miješanoga ljetnog povrća
2:13 AM