Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: 60 dag purećeg filea, dinja, 20 dag rajčice, maslinovo ulje;
Preljev: 2 žlice maslinova ulja, 4 žlice limunova soka, 2 žlice peršinova lišća, 3 češnja češnjaka
Postupak: Pureći file narežite na odreske, premažite maslinovim uljem i ostavite da kratko odstoji na hladnom. Operite rikulu i ocijedite, operite rajčice i narežite, a dinju ogulite, narežite na kocke i ohladite. Izmiješajte rikulu, rajčicu i dinju. Posolite i dobro promiješajte. Marinirane odreske ispecite na dobro zagrijanoj i namašćenoj ploči grilla ili teflonskoj tavi s obiju strana. Na svaki tanjur stavite posteljicu od rikule, rajčice i dinje, na to stavite pečene odreske te prelijte preljevom.
Pureći odresci na posteljici od dinje i rikule
12:40 AM