Piletina Tikka Masala



Sastojci: 2 žlice biljnog ulja, 1 žlica maslaca, 400 g luka, izrezanog na komadiće, 600 g rajčica u komadićima, 1 kg pilećeg file – a, 4 žlice Tikka Masala paste, 2 žlice jogurta, sol po vlastitoj želji, 150 ml vrhnja, nekoliko suhih listova piskavice (grčke djeteline), 3 žlice svježeg korijandera, sok ½ limuna, malo šećera

Priprema: U posudi izmiješajte 2 žlice Tikka Masala paste i jogurt, dodajte piletinu, poklopite i pustite da se marinira u hladnjaku najmanje 2 sata, a može i preko noći. U tavi zagrijte ulje i popržite luk, dodajte 2 preostale žlice Tikka Masala paste i kuhajte 2 minute, ako se umak počne lijepiti dodajte malo vode. Potom dodajte sjeckanu rajčicu i maslac te kuhajte na maloj temperaturi 25 – 30 minuta, povremeno miješajući. Izvadite piletinu iz marinade i dodajte ju u umak i nastavite kuhati 15 – ak minuta dok piletina ne bude gotova. Dodajte sol i šećer po želji, te vrhnje i dobro izmiješajte. Dodajte listove piskavice i sok od limuna, ukrasite sa listovima korijandera i poslužite dok je toplo. Servirajte uz rižu ili Patak's Plain Pappadums.

Statistika