Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: Patka, 2 češnja češnjaka, 2 dag brašna, 20 dag zelenih maslina, sol, žličica začinskog bilja; marinada: 3 dl vina, 3 žlice maslinova ulja, 3 žlice limunova soka, papar, majčina dušica.
1. Korak
Očišćenu patku posolite, natrljajte kosanim češnjakom i začinskim biljem. Vino, ulje, limunov sok, papar i majčinu dušicu dobro izmiješajte. Prelijte patku i ostavite da odstoji oko sat vremena.
2. Korak
Nakon toga je izvadite iz marinade i stavite u zamašćenu posudu za pečenje. Pecite i pritom zalijevajte marinadom, a prema potrebi, i toplom vodom. Pečenu patku narežite na komade i stavite u posudu za posluživanje.
3. Korak
U sok od pečenja umiješajte brašno razmućeno s malo vode i masline. Kratko prokuhajte i prelijte umak preko mesa. Poslužite uz rižu, tijesto ili krumpir.
Jeste li znali...
Majčina dušica djelotvorno djeluje kod oboljenja želuca i crijeva te nesanice.
Patka s maslinama
4:08 PM