Salata od plodova mora



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 20 dag hobotnice, 15 dag jakobovih kapica, 20 dag repova škampa;
Začinjeno maslinovo ulje: 3 žlice maslinova ulja, nasjeckani peršinov list, ružmarin, vlasac, ploške limuna, 10 dag crnih maslina, sol


1. Korak
Hobotnicu izrežite i skuhajte u slanoj kipućoj vodi. Kad omekša, izvadite je i uronite u vodu s ledom. Isto napravite i s jakobovim kapicama te škampima kad ih skuhate. Škampi su kuhani čim postanu crvenkasti.

2. Korak
Morske plodove dobro ocijedite. Začinjeno maslinovo ulje napravite tako da sve sastojke stavite u mikser i dobro izmiješajte na najjačoj brzini dok se sve dobro ne poveže.

3. Korak
Morske plodove pomiješajte s limunom i limunovim sokom te prelijte maslinovim uljem. Po vrhu pospite malo morske soli.

Jeste li znali...
Masline su dobar izvor vitamina E i mononezasićenih masnih kiselina.

Statistika