Kalabrijski rižoto

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
5 dag maslaca, 2 glavice luka, pileće bijelo meso, 2 crvene i 2 zelene paprike, 30 dag riže, 3 dl bijelog vina, grančica ružmarina, l kokošje juhe, češanj češnjaka, 15 dag brokule, sol, papar, žlica maslinova ulja


1. Korak
Nasjeckajte luk, a meso narežite na kockice. Pržite luk na maslacu na srednjoj temperaturi da malo požuti. Dodajte meso i pržite dok ne dobije lijepu boju.

2. Korak
Dodajte rižu i miješajte da postane staklasta pa umiješajte papriku narezanu na kockice. Malo popržite.

3. Korak
Zalijte vinom i pirjajte podlijevajući juhom 18 – 20 minuta. Posolite, popaprite i dodajte brokulu. Još malo prokuhajte i začinite maslinovim uljem.

Jeste li znali...
Češnjak normalizira ubrzan rad srca te poboljšava rad srčanih krvnih žila.

Statistika