Zapečena tjestenina s cvjetačom i graškom

Broj osoba: 3 – 4
Priprema: 25 minuta

Sastojci:
400 g širokih rezanaca, oko 5 l posoljene vode, 30 g maslaca, 2 žlice ulja, 100 g cvjetače, 100 g šampinjona, 100 g očišćenoga graška, konzerva račića, 10 g krušnih mrvica


Postupak: Narežite šampinjone i očistite cvjetaču. U slanoj vodi prokuhajte cvjetaču i ocijedite. Na zagrijanom ulju propirjajte šampinjone pa dodajte grašak. Skuhajte rezance, ocijedite, stavite na 30 g zagrijanog maslaca i promiješajte. Namažite vatrostalnu posudu s 10 g maslaca i složite u nju rezance uokolo kao vijenac, a u sredinu stavite red cvjetače pa šampinjone, zatim račiće i preko njih grašak. Složite tim redosljedom do vrha posude. Pospite mrvicama i pecite 20 minuta.

Statistika