Broj osoba: 4
Priprema: 20 minuta
Sastojci: 50 dag mljevenog mesa, 15 dag jetrica, 10 dag crnih maslina, 15 dag gljiva, 10 dag luka, 2 žlice ulja, 2 jaja, 20 dag kiselih krastavaca, 2 dl kiselog vrhnja, peršin
Postupak: Sameljite jetrica, a gljive očistite i narežite. Nasjeckajte luk. Na ulju popržite luk, dodajte gljive, nasjeckane masline i pirjajte dok sok ne ispari. Stavite dva kosana češnja češnjaka i peršin te ohladite. Mljevenome mesu dodajte ohlađene gljive, jetrica, jaja i usitnjene krastavce, posolite i popaprite te izmiješajte. Od smjese oblikujte štrucu. Stavite je u namašćen lim i pecite na 200*C oko sat vremena. Prije kraja pečenja premažite štrucu vrhnjem. Odmah poslužite.
Kosana štruca s crnim maslinama bez koštica
12:36 AM