Tijesto je isto kao za tortelone
Nadjev: 40 dag svježe kravlje skute, 20 dag svježeg kravljeg sira škripavca,
1 limun, 3 vanilin šećera, 4 velike žlice šećera u prahu, 2 velike žlice
slatkog vrhnja, prstohvat soli, 1 jaje
Preljev: 30 dag krušnih mrvica, ½ male žlice mljevenog cimeta, 1 vanilin
šećer, 1 žlica grožđica namočenih u rakiju
Priprema: Pjenasto umutiti jaje i šećer, dodati sol i skutu. Dobro
izmiješati mikserom te naribati koru limuna koja je prije oprana u slanoj
otopini. Tijesto tanko razvaljati na 1 do 2 mm te pripremljenu smjesu staviti
na tijesto i poklopiti ostatkom razvaljanog tijesta. Kalupom za raviole odnosno
krafe utisnuti te tako pripremljene i oblikovane kuhati desetak minuta u
kipućoj vodi. Krušne mrvice popržiti na malo maslaca i dodati grožđice
prethodno namočene u rakiju, veliku žlicu šećera, vanilin šećer te cimet. Tople
krafe uvaljati u krušne mrvice.
Žaklinini istarski krafi
5:54 PM