Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Sastojci: 4 kapice sv. Jakova, 50 dag škampi, 1 dl bešamel umaka (vidi kako se radi bešamel umak), soli i papra po želji
Priprema školjki: Školjke
otvorimo pomoću pare tako da u prikladnu posudu stavimo nekoliko žlica
vode i složimo školjke. Poklopimo. Koristimo najjaču temperaturu
štednjaka. Čim se školjke otvore, izvadimo meso, uklonimo škrge.
Uklonimo vrećicu s crnim pijeskovitim sadržajem ( "papar"). Školjku
izribamo grubom četkom. Meso narežemo na 3-4 ploške. Škampe skuhamo u
slanoj vodi. Čim zakuhaju, posudu sklonimo sa štednjaka. Repiće od
škampa izmiješamo s mesom od školjki. Posolimo i popaprimo. 4 dublja
dijela školjke napunimo nadjevom i svaku prelijemo s 1/4 bešamela.
Pečemo u pećnici s jakim gornjim grijačem dok bešamel ne dobije boju starog zlata.
Kapice sv. Jakova sa škampima
9:48 PM