Broj osoba: 10
Vrijeme pripreme: 120 minuta
Sastojci: 4 kg razne riječne ribe, 1 dl ulja, 60 dag crvenog luka, 3 dl pirea od rajčica, 5 dag mljevene crvene paprike, 2 dag ljute mljevene paprike, 8 dag soli, suhih, ljutih papričica
po želji
Priprema ribe:
Ribu očistiti od kljušti i iznutrica i operemo. Ako je riba manja od 25
dag ostavimo je u komadu, a veće ribe izrežemo na komade oprilike od 25
dag. U prikladnoj posudi na vrućem ulju zapržimo na polumjesece izrezan
crveni luk. Dodamo papriku, slatku i ljutu. Posolimo pa izmiješamo.
Dodamo ribu i dolijemo vode da prekrije sadržaj. Po želji stavimo koju
suhu papričicu. Dolijemo pire od rajčica. Kad prokuha, smanjimo
temperaturu na pola i kuhamo još 30 minuta. Uz paprikaš poslužimo domaću
tijesteninu.
Ako
želite da paprikaš bude ljut, dodajte desetak papričica. Kuhamo na
laganoj temperaturi da se riba ne bi raspala. Glave, jetra, ikru i mliječ
možemo iskoristiti za pripremanje juhe.
Riblji paprikaš
8:08 PM