Sastojci: 100 g riže, 250 g nemasne mljevene janjetine, luk, 4
paprike, 4 rajčice, 2 tikvice (svaka oko 225 g), žlica maslinova
ulja, 3 češnja češnjaka, 170 g listova špinata, 2 žlice svježeg
bosiljka, jaje, sol
Priprema: Kuhajte rižu prema uputama na omotu. Ocijedite. Popržite
janjetinu i luk dok ne postanu svjetlosmeđi. Na zdjelu stavite sito
i dodajte meso. Mast će se ocijediti pa je možete baciti. Svaku
papriku prerežite napola po duljini kroz stapku pa uklonite jezgru i
sjeme. Izrežite vrhove na rajčicama i izdubite unutrašnjost.
Nasjeckajte vrhove i pulpu pa ostavite sa strane. Prerežite tikvice
po duljini, izvadite sredinu, a nasjeckano meso dodajte rajčicama.
Zagrijte pećnicu na 180*C. U tavi pirjajte češnjak i nasjeckano
povrće da omekša. Dodajte špinat na minutu pa maknite s vatre.
Dodajte bosiljak, rižu, janjetinu i jaje, začinite pa promiješajte.
Napunite povrće, prekrijte folijom te pecite tikvice i paprike 15
minuta, dodajte rajčice pa pecite još 15 minuta. Otkrijte povrće i
pecite još 15 – 20 minuta.