Quiche s dimljenim lososom



Sastojci za tijesto: 125 g maslaca, 125 g glatkog brašna, 125 g oštrog brašna, sol, par žlica hladne vode

Za punjenje: 90 g dimljenog lososa, 150 g mascarponea, 50 g mlijeka, 2 jaja, 20 g parmezana, sol

Priprema: Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s glatkim i oštrim brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup. Tako pripremljen kalup ostavite u zamrzivaču, jer će tako tijesto biti ujednačenije pečeno. Nakon 10 minuta izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 12 minuta na 180-200 °C. Za to vrijeme pripremite nadjev. Mascarpone, jaja i mlijeko posolite i izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom te im dodajte parmezan.
Izvadite tijesto iz pećnice i prelijte smjesom sira i jaja te po čitavoj površini quichea složite dimljeni losos.
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.

Statistika