Sastojci za tijesto:
125 g maslaca,
125 g glatkog brašna,
125 g oštrog brašna, sol, par žlica hladne vode
Za punjenje:
90 g dimljenog lososa,
150 g mascarponea,
50 g mlijeka,
2 jaja,
20 g parmezana, sol
Priprema: Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s glatkim i
oštrim brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne
izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se
tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga
u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata. Odstajalo
tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup.
Tako pripremljen kalup ostavite u zamrzivaču, jer će tako tijesto biti
ujednačenije pečeno. Nakon 10 minuta izbodite tijesto vilicom i pecite
naslijepo 12 minuta na 180-200 °C. Za to vrijeme pripremite
nadjev. Mascarpone, jaja i mlijeko posolite i izmiješajte pjenjačom ili
električnim mikserom te im dodajte parmezan.
Izvadite tijesto iz pećnice i prelijte smjesom sira i jaja te po čitavoj površini quichea složite dimljeni losos.
Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.
Quiche s dimljenim lososom
1:56 PM