Mesna štruca s povrćem

Sastojci: Žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja, 2 luka, 6 češanja češnjaka, konzerva nasjeckane rajčice (oko 400 g), 150 ml pilećeg temeljca, žličica mješavine suhoga začinskog bilja, 500 g listova špinata, 2 žlice vrhnja, ½ žličice naribanoga muškatnog orašćića, 450 g nemasne mljevene govedine, 450 g nemasne mljevene svinjetine, stabljika celera, mrkva, 50 g zobene kaše, 2 žličice majčine dušice, 5 žlica mlijeka, jaje, 2 žličice senfa

Priprema: Propirjajte luk i češnjak pet minuta. Prebacite pola smjese od luka u veliku posudu. Umiješajte u tavu rajčice sa sokom, temeljac i začinsko bilje. Posolite i popaprite. Zakuhajte, poklopite i ostavite da se lagano pirja uz povremeno miješanje. Zagrijte pećnicu na 180*C. Operite špinat i stavite u veliku posudu. Pokrijte i kuhajte na jakoj vatri dvije – tri minute dok listovi ne uvenu. Ocijedite špinat pa grubo nasjeckajte. Pomiješajte s vrhnjem, začinite s pola muškatnog orašćića, solju i paprom. Govedinu i svinjetinu pomiješajte s preostalim lukom. Dodajte nasjeckan celer, mrkvu, kašu, mlijeko, jaje, muškatni orašćić i majčinu dušicu. Posolite i popaprite te izmiješajte. Na radnu površinu stavite velik komad prijanjajuće folije, stavite mesnu smjesu u sredinu pa raširite u kvadrat 23 x 18 cm. Preko mesa rasporedite smjesu od špinata ostavivši cm od ruba. Rolajte od kraćega kraja. Pecite 45 minuta i premažite s malo umaka od rajčice. Vratite u pećnicu i pecite još pet minuta.