Kus - kus s kozicama, mahunama i gljivama

Sastojci: Kus – kus, luk, kukuruz, voda, sol, žute mahune – smrznute, ili još bolje, (svježe), gljive, rajčica.

Luk se izreže na kockice i dinsta dok se ne zažuti, potom se dodaju kurkuma, đumbir i sol. Sve se pomiješa i potom se dodaju gljive, koje su narezane na sitne ploške. Sve se dinsta na laganoj vatri 10 – ak minuta ili dok gljive ne puste svu vodu. Zatim se dodaju kozice (koje se prethodno isperu toplom vodom ako se koriste smrznute) te se sve skupa dinsta pet minuta. Na kraju se doda šaka žutih mahuna (smrznute ili svježe). Sve se skupa zalije tekućom rajčicom i dinsta još 10 – ak minuta. Za to vrijeme skuha se kus – kus i ocijedi. Sve izmiješajte i ručak je gotov. Mali savjet: Kad se kus – kus skuha i ispere s malo vode, dobro ga je ocijeđenog ostaviti u poklopljenoj posudi 15 – ak minuta jer tada postaje kompaktniji i nije gnjecav ...