Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 3 crvene paprike, 2 velika oguljena krumpira, 60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja, 100 g opranih listova rikule, 60 g naribanog parmezana.
1. Korak
Stavite papriku na lim za pečenje. Pecite dok se na koži ne počnu stvarati mjehuri, oko 30 minuta. Izvadite paprike i stavite ih u zdjelicu te ih pustite da se ohlade.
2. Korak
Pod hladnom vodom odstranite paprikama kožu i sjemenke te narežite na trakice. Krumpir narežite na ploške. Složite ih na lim i polijte žlicom ulja. Pecite dok ne postane mekan, oko 15 minuta.
3. Korak
U zdjelu za salatu stavite krumpir, paprike i rikulu. Dodajte preostale tri žlice ulja i promiješajte. Pospite parmezanom i odmah poslužite.
Jeste li znali... Homer je maslinovo ulje nazivao tekućim zlatom, a upotrebljavalo se i za balzamiranje.
Salata od pečenog povrća
2:21 PM