Juha od graha s kaduljom

Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta


Sastojci: kilogram bijeloga graha, 4 žlice maslinova ulja, čaša vrhnja, 15 listova kadulje, 3 češnja češnjaka, vezica peršina, 12 nasjeckanih crnih maslina, sol, papar, malo limunova soka, litra vode

1. Korak
Očistite grah i prokuhajte ga dvije minute. Odstranite ljuske. Očistite češnjak i narežite ga na četvrtine. Posolite vodu u loncu, dodajte grah, češnjak i deset listova kadulje. Neka se kuha osam minuta.

2. Korak
Dodajte peršin i kuhajte još četiri minute. U juhu dodajte tri žlice maslinova ulja i dobro izmiješajte. Dodajte vrhnje, preostale listove kadulje, nekoliko zrna papra, limunov sok i dobro izmiješajte.

3. Korak
Poslužite toplo s crnim maslinama i prelijte preostalim maslinovim uljem.

Jeste li znali...
Oleinska kiselina iz maslina učinkovito smanjuje razinu kolesterola.

Statistika