Krumpirova juha na baranjski način

Potrebne namirnice (za 10 obroka): 500 g krumpira, 150 g suhih svinjskih rebara, 100 g suhih kobasica, 150 g luka, 20 g češnjaka, 50 g brašna, 30 g brašna paprike u prahu, 1 feferon, 100 g svinjske masti, 2 dl vrhnja, 0,5 dl octa i 4 jaja

Priprema: Oguljen i opran krumpir narezati na kocke. U prikladnoj posudi zagrijati mast, dodati sitno narezan luk i kad porumeni dodati češnjak. Staviti paprike, dodati krumpira i doliti vode. Dodati suha rebra i kobasicu, pa kuhati dok rebra ne omekšaju. Izvaditi ih, izrezati na kocke, a kobasicu na ploške, pa vratiti u juhu. Brašno pomiješati s vrhnjem, juhu legirati, začiniti octom, posoliti i u tankom mlazu dodati razmućena jaja.

Statistika