Nabujak od brokule

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
45 g maslaca, 3 žlice brašna, 250 ml mlijeka, prstohvat muškatnog orašćića, sol, kajenska paprika, 400 g cvjetića brokule, 3 sitno nasjeckana luka, 4 žumanjka, 6 bjelanjaka, 175 g gorgonzole


1. Korak
Na 30 g maslaca kratko popržite brašno. Postupno dodajte mlijeko pa zagrijte do vrenja miješajući dok se ne zgusne. Dodajte orašćić, sol i papriku. Ostavite deset minuta da se ohladi. Kuhajte brokulu na pari dvije minute i krupno izrežite.

2. Korak
Na ostatku maslaca propržite luk. Dno vatrostalnih zdjelica namažite maslacem. Umutite žumanjke te ih dodajte ohlađenom umaku s brokulom, lukom i sirom.

3. Korak
Istucite snijeg od bjelanjaka i polagano ga umiješajte u smjesu s brokulom. Ulijte smjesu u zdjelice za nabujak. Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 180*C. Odmah poslužite.

Jeste li znali...
Brokula je izuzetno bogata vitaminom C, snižava kolesterol i štiti od bolesti.

Statistika