Puretina sa šampinjonima i kiselim vrhnjem

Broj osoba: 4
Priprema: 25 minuta

Sastojci:
4 odreska purećih prsa, 4 kriške sušene slanine, glavica luka, 200 g šampinjona, 30 g maslaca, 2 žlice ulja, 2 žlice brašna, 1 i ½ dl kokošje juhe, 1 i ½ dl kiselog vrhnja


Postupak: Nasjeckajte luk. Šampinjone ostavite cijele. Narežite meso na trake širine 2 cm. Narežite slaninu na kocke. Maslac i ulje stavite u posudu pa na jakoj vatri popržite puretinu sa svih strana. Izvadite i stavite na toplo. Na istu masnoću stavite slaninu i luk pa ih popržite. Umiješajte šampinjone. Pospite brašnom pa dolijte juhu te miješajte dok se ne zgusne. Vratite puretinu pa posolite i popaprite. Poklopljeno kuhajte još desetak minuta. Umiješajte vrhnje i poslužite.

Statistika