Piletina s limetom i korijandrom

Broj osoba: 4

Priprema: 25 minuta

Sastojci:
4 pileća prsa bez kože i kosti, 300 g riže dugog zrna, 4 žlice listova svježega korijandra, naribana korica i iscijeđen sok 4 limete, 2 žlice sezamova ulja


Priprema: Pomiješajte dvije žlice korijandra, sezamovo ulje te koricu i sok limete pa uvaljajte meso u tu smjesu. Pokrijte folijom te na sat vremena stavite u hladnjak. U veću tavu ulijte vode, posolite i pustite da zakipi. Dodajte rižu pa 15 minuta kuhajte na srednje jakoj vatri dok riža ne omekša. Ocijedite i stavite na toplo. U drugoj tavi popržite piletinu sa svake strane po pet minuta te neka pet minuta miruje na toplom. Narežite meso i složite je na rižu. Ukrasite preostalim korijandrom i poslužite.

Statistika