Riža s tikvicama

Broj osoba: 2
Priprema: 30 minuta

Sastojci: 25 dag riže, 50 dag tikvica, 2 češnja češnjaka, glavica luka, sol, dl maslinova ulja;
Za salatu: 250 g krastavaca, 150 g korabice, 100 g kukuruza, 150 g dimljenog lososa, 200 g rajčica


1. Korak
Na ulju propirjajte narezani luk te mu dodajte tikvice izrezane na kolutove, sitno nasjeckani češnjak, kosani peršin i rižu.

2. Korak
Dodajte toplu vodu dok ne pokrije sadržaj te kuhajte na laganoj vatri dok riža ne omekša. Poslužite uz salatu od krastavaca s lososom.

3. Korak
Krastavce ogulite, očistite od sjemenki, narežite na ploške i stavite u odgovarajuću zdjelu. Korabicu i rajčice također narežite na ploške, dodajte kukuruz, dimljeni losos narezan na rezance i nakapajte narančinim sokom. Začinite ohlađenim jogurtom s malo majoneze.

Jeste li znali...
Važni nutrijenti koje sadrži tikvica odlični su i za zdravlje probavnog sustava.

Statistika