Pita od riže s pestom

Podloga od riže: mali luk, 200 g riže, 600 ml temeljca, češanj češnjaka, 25 g svježeg bosiljka, 25 g parmezana, 15 g pinjola, ribana limunova korica, jaje;
Nadjev: crveni luk, 300 g tikvica, 250 g rajčica, 125 g mozzarelle


Priprema: Pirjajte luk, dodajte rižu i miješajte minutu. Dodajte kutljaču vrućeg temeljca i pustite da vrije dok ga riža ne upije pa dodajte ostatke temeljca. Miksajte češnjak, bosiljak, parmezan, pinjole i maslinovo ulje te umiješajte u rižu s limunovom koricom i jajetom. Rižoto stavite u kalup ravnih stranica duljine 23 cm i visine 3 cm s odvojivim dnom. Rasporedite je po dnu i stranicama. Stavite na ploču za pečenje i pecite 20 minuta dok podloga ne potamni i stvrdne se. Pirjajte luk i tikvice tri minute. Umiješajte rajčice i kuhajte deset minuta. Stavite povrće na podlogu od riže i poravnajte površinu. Po vrhu rasporedite mozzarellu. Pecite osam do deset minuta dok se sir ne otopi i ne napuhne.

Statistika