Sastojci: 500 g ljutike, 2 češnja češnjaka, 3 žlice maslinova ulja, žličica balzamičnog octa, 2 žlice nasjeckanog peršina, sol, svježe mljeveni papar, 4 nemasna goveđa odreska od buta, žličica umaka Worchester
Priprema: Očistite ljutiku i češnjak pa neoljuštene stavite u posudu. Poškropite ih žlicom maslinova ulja i izmiješajte. Zatim pecite 30 minuta na poklopljenom roštilju, a tijekom pečenja nekoliko puta ih okrenite. Ostavite ljutiku i češnjak da se ohlade pa ih istisnite iz kožica. Stavite ih u posudu i izmiješajte sa žlicom maslinova ulja, octom i peršinom. Začinite solju i paprom. S odrezaka odstranite masnoću pa ih premažite preostalim uljem i Worchesterom pa posolite i popaprite. Pecite ih pod poklopcem roštilja 5 minuta te poslužite s češnjakom i ljutikom.
Goveđi odrezak s ljutikom
4:09 PM