Pikantni ražnjići

Sastojci: 600 g nemasne svinjetine, 2 tikvice, 2 luka, 12 suhih marelica;
Marinada: 4 žlice marmelade od naranči, 30 ml narančina soka ili šerija, 2 žlice zrnatog senfa, pola žličice naribanoga svježeg đumbira, pola žličice suhe majčine dušice ili origana


Priprema: Zagrijte marmeladu za marinadu na slaboj vatri oko dvije minute i umiješajte preostale sastojke za marinadu. Ostavite da se ohladi. S mesa maknite masnoću i narežite na kocke. Izmiješajte ga s marinadom. Marinirajte oko 30 minuta. Operite tikvice pa ih narežite na debele ploške. Luk narežite na četvrtine. Na četiri ražnjića stavite naizmjenično meso, marelice, tikvice i luk. Pecite ražnjiće na roštilju oko 12 - 15 minuta. Nekoliko ih puta okrenite i premažite marinadom.

Statistika