Popečci od tofua i mesa

Sastojci: 100 g tofua, 250 g mljevene govedine, 6 češnjeva češnjaka, 5 žlica smeđeg šećera, žlica sezamova ulja, 2 žličice sezamovih sjemenki, ½ žličice kajenske paprike, 3 luka, 30 g đumbira, 2 žlice sojina ulja, 4 žlice sojina umaka, 3 žlice koncentrata rajčice

Priprema: Zgnječite tofu. Pomiješajte s mesom. Tri češnjaka zgnječite i dodajte smjesi. Začinite žlicom šećera, sezamovim uljem, sjemenkama, kajenskom paprikom, solju i paprom. Oblikujte osam popečaka, premažite uljem i ostavite na hladnom. Nasjeckani luk, češnjak i đumbir pirjajte sa sojinim uljem. Umiješajte šećer, 300 ml vode, sojin umak i koncentrat te kuhajte pet minuta. Začinite prema želji i ostavite da se hladi. Odreske pecite na srednjoj vatri oko pet minuta.

Statistika