Šareni ražnjići



Sastojci: češanj češnjaka, naribana kora i sok limuna, limetin sok, žlica maslinova ulja, 2 žličice rastopljenog meda, žlica nasjeckanog origana ili mažurana, žlica nasjeckanog peršina, mljeveni crni papar, 200 g fileta grdobine, 16 očišćenih dagnji, žuta paprika, tikvica, 16 koktel-rajčica, kriška limuna za ukrašavanje

Priprema: Nasjeckajte češnjak. Pjenjačom izmiješajte limunovu koricu, limunov i limetin sok, maslinovo ulje, med, češnjak, origano ili mažuran, peršin, sol i papar. Narežite ribu na 16 jednakih kocaka. Stavite ih sa školjkama u marinadu, izmiješajte i ostavite poklopljeno 60 minuta na hladnome mjestu. Zagrijte roštilj. Ostavite deset minuta u toploj vodi 16 drvenih ražnjića. Papriku i tikvicu narežite na 16 ploški. Na svaki ražnjić stavite kocku ribe, školjku, komad paprike, plošku tikvice i koktel - rajčicu. Završetak štapića mora ostati slobodan za držanje. Ražnjiće pecite osam - deset minuta da riba bude pečena, a povrće al dente. Poslužite uz kriške limuna.

Statistika