Juha od badema

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: Glavica brokule, glavica luka, celerov korijen, češanj češnjaka, 0,5 l povrtnog temeljca, dl mlijeka, bijeli papar, šaka badema, 0,5 dl maslinova ulja, ½ vezice majčine dušice

1. Korak
Popržite luk na maslinovu ulju te dodajte celer i brokulu. Prelijte vodom i pirjajte oko pet minuta. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i majčinu dušicu pa podlijte temeljcem. Pustite da zavrije.

2. Korak
Štapnim mikserom izmiješajte juhu, dodajte začine i mlijeko te kuhajte dok ne zgusne.

3. Korak
Blanširajte bademe, ogulite im kožu, popržite ih u tavi i dodajte ih juhi.

Jeste li znali...
Badem se smatra najzdravijim orašastim plodom i bogat je vitaminom E.

Statistika