Broj osoba: 4
Priprema: 25 – 35 minuta
Sastojci: 225 g tjestenine, konzerva srca artičoke, 4 rajčice, 3 stabljike celera, crvena paprika, konzerva bijeloga graha, 2 žlice svježega bosiljka;
Preljev: 2 žlice paste od sušenih rajčica, češanj češnjaka, 2 žlice maslinova ulja, 2 žlice limunova soka, žličica šećera u prahu, sol, papar
1. Korak
Kuhajte tjesteninu u kipućoj vodi 10 – 12 minuta ili prema uputama na pakiranju, dok ne postane al dente. Dobro je ocijedite i stavite u veliku posudu.
2. Korak
Dodajte srca artičoke, rajčice, celer, crvenu papriku, grah i bosiljak. Hladno povrće rashladit će tjesteninu i osigurati da komadi budu tvrdi i odvojeni, a topla tjestenina pojačat će okuse povrća.
3. Korak
Miješajte sve sastojke za preljev dok se potpuno ne izmiješaju. Dodajte sol i papar prema ukusu te prelijte tjesteninu preljevom. Lagano promiješajte. Odložite salatu neka se ohladi.
Jeste li znali...
Osim što smanjuju kolesterol u krvi, artičoke su korisne i kod bolesti bubrega te ciroze jetara.
Tjestenina s bijelim grahom
4:54 PM