Piletina s maslinama



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta


Sastojci: 4 komada pilećih prsa, 25 dag šampinjona, 20 dag rajčica, 20 dag zelenih maslina, 1,5 dl suhoga bijeloga vina, 2 žlice maslaca, 2 dl vrhnja za kuhanje, 2 paprike, 2 češnja češnjaka, 2 glavice luka, sol, papar, peršin za posipanje

1. Korak
U tavi zagrijte dvije žlice ulja i maslac. Na tome pržite piletinu dok ne postane zlatnožuta. Izvadite je iz tave, a u nju dodajte luk i češnjak pa ih pržite na srednje jakoj vatri da omekšaju.

2. Korak
Dodajte papriku i gljive pa kuhajte još dvije – tri minute. Dodajte rajčicu, posolite i popaprite. Povrće preselite u zemljanu (ili vatrostalnu) posudu pa na vrh posložite piletinu. Ulijte vino, neka uzavrije.

3. Korak
Prelijte vino preko piletine. Poklopite i pecite 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180*C. Dodajte masline i promiješajte. Ulijte vrhnje, pokrijte i vratite u pećnicu na još 20 minuta. Pospite peršinom.

Jeste li znali...
Šampinjoni sadrže antikancerogene sastojke pa pomažu pri prevenciji razvoja raka.

Statistika