Albanska piletina

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci:
pile, 10 dag šunke, 2 žlice maslinova ulja, 10 dag svježe paprike, 10 dag rajčice, malo brašna, malo currya u prahu, mljevena paprika, šalica slatkog vrhnja, 12 dag šampinjona

1. Korak
Šunku narežite na kockice od cm, popržite na ulju i izvadite iz posude. Pile izrežite na četiri dijela i popržite na istom ulju. Svježu papriku narežite na krupne komade, rajčice ogulite pa s vlascem dodajte piletu.

2. Korak
Pospite s malo brašna, kratko pirjajte i zalijte crnim vinom. Nekoliko puta promiješajte. Začinite curryjem u prahu i mljevenom paprikom, dobro poklopite i kuhajte dok pile ne bude mekano

3. Korak
Meso izvadite, a u umak stavite slatko vrhnje i narezane šampinjone. Sve prokuhajte i tako začinjenim umakom prelijte prženu i kuhanu piletinu. Poslužite s povrćem, njokima ili tjesteninom.

Jeste li znali...
Penne najbolje idu uz krem – umake, a fusilli se odlično slažu s težim nadjevima.

Statistika