Pileća prsa s tikvicama

Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci: 60 dag pilećih prsa, 10 dag ribanog sira, 4 žlice maslinova ulja, 2 žlice maslaca, 30 dag tikvica, 6 jaja, 2 limuna, sol, papar

1. Korak
Prsa natrljajte paprom i pecite s obje strane u maslacu pet minuta. Tikvice narežite na krugove. Pecite ih na 1 – 2 žlice maslinova ulja dok lagano ne posmeđe te sve posolite.

2. Korak
Jaja promiješajte, dodajte sol i papar te ih ispržite na ostatku ulja. U četiri dijela rasporedite jaja te tikvice složite po njima. Pospite sirom i zapecite dvije minute.

3. Korak
Izvadite prsa i u masnoću umiješajte limunov sok. Narežite ih ukoso i poslužite. Meso prelijte umakom od limuna i pospite paprom. Uz meso poslužite jaja s tikvicama.

Jeste li znali...
Tikvice jačaju mišiće, srce i imunitet te djeluju smirujuće na organizam.

Statistika