Trobojna salata



Broj osoba: 4
Priprema: 35 minuta

Sastojci: maslinovo ulje, luk, 225 g riže, 570 ml kokošjeg temeljca, sol, papar, 4 mlada luka, 175 g zamrznutoga graška, pečena crvena paprika, žlica limunova soka, 340 g kuhanih kozica, 2 žlice kopra, žlica senfa, žlica crvene kvasine


1. Korak
Zagrijte dvije žlice ulja u posudi te pirjajte luk da omekša. Dodajte rižu, temeljac, sol i malo papra te zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta. Umiješajte mladi luk, zamrznuti grašak i pečenu papriku. Poklopite i kuhajte pet minuta.

2. Korak
Povremeno promiješajte. Sklonite posudu s vatre, kuhano povrće istresite u veliku posudu i ostavite da se hladi 30 minuta. Za to vrijeme umutite ostatak ulja, limunov sok, kvasinu, senf i kopar.

3. Korak
Prelijte time ohlađenu rižu pa pažljivo umiješajte kozice. Salatu stavite u posudu za posluživanje, poklopite i ostavite da stoji deset minuta prije nego što je iznesete na stol.

Jeste li znali...
Kopar se može koristiti cijele godine jer jako dobro podnosi zamrzavanje.

Statistika