Ramstek na lovački način



Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta

Sastojci: 4 ramsteka, 100 g sira, 150 g špinata, 2 češnja bijelog luka, 30 g maslaca, 100 ml bijelog vina, sol, papar, ulje


1. Korak
Otkinite peteljke s listova špinata, operite ga pod hladnom tekućom vodom pa ga blanširajte u posoljenoj vodi. Bijeli luk nasjeckajte.

2. Korak
Na maslacu prepržite češnjak da pusti aromu. Dodajte špinat, posolite i popaprite te zalijte vinom. Promiješajte i kuhajte oko dvije minute. U tavi zagrijte ulje i dodajte začinjene odreske.

3. Korak
Pržite ih oko pet minuta, okrenite pa na njih stavite sir narezan na ploške i špinat. Dodajte vodu u kojoj se kuhao špinat. Posudu poklopite. Kuhajte još oko pet minuta. Poslužite s njokima ili rižom.

Jeste li znali...
Crno vino pojačava aromu jelima od crvenog mesa, divljači i mesnih umaka.

Statistika