Broj osoba: 4
Priprema: 30 minuta
Sastojci: Staro pecivo, svežanj svježeg bosiljka, 500 g miješanoga mljevenog mesa, jaje, sol, papar, glavica luka, češanj češnjaka, 2 žlice biljnog ulja, 2 pakiranja pasirane rajčice (po 500 g), kajenski papar, šećer
1. Korak
Narežite pecivo na kockice i namočite u vodi. Nasjeckajte bosiljak. Ocijedite pecivo i pomiješajte ga s mljevenim mesom, jajetom i polovinom količine bosiljka. Posolite i popaprite te zamijesite. Od smjese oblikujte okruglice.
2. Korak
Luk i češnjak nasjeckajte. Zagrijte ulje u loncu i popržite luk na srednjoj temperaturi. Dodajte češnjak i kratko popržite.
3. Korak
U lonac stavite pasirane rajčice i ostavite da prokuha. Začinite solju, paprom, kajenskim paprom i šećerom. Dodajte okruglice, poklopite i kuhajte 10 – 12 minuta. Pospite bosiljkom i poslužite.
Jeste li znali...
Bosiljak se uzgajao u antičkoj Grčkoj, a danas se najviše uzgaja u Nizozemskoj.
Juha od rajčice s okruglicama
3:43 PM