Broj osoba: 4
Priprema: 50 minuta
Sastojci: Maslinovo ulje, 2 paprike, 2 čili papričice, češnjak, kumin, 2 komada kuhanih pilećih prsa, 225 g tvrdoga ribanog sira, 425 g crnoga graha iz limenke, 8 tortilla, 285 ml kiselog vrhnja, 150 ml jogurta, 2 rajčice
1. Korak
Zagrijte pećnicu na 190*C. U tavi minutu zagrijavajte ulje te na njemu pirjajte nasjeckanu papriku, čili papričice i češnjak tri – četiri minute na umjerenoj vatri. Posipajte sjemenkama kumina i pirjajte još minutu. Maknite tavu s vatre.
2. Korak
Dodajte piletinu, sir i grah. Osminu pripremljenog nadjeva stavite u sredinu svake tortille te ih zamotajte poput palačinki. Složite ih rubom prema dolje u plitku, namašćenu vatrostalnu posudu.
3. Korak
Kiselo vrhnje pomiješajte s jogurtom, začinite solju i paprom te zalijte složene tortille. Prekrijte folijom i pecite u sredini pećnice 15 minuta. Maknite foliju i pecite još deset minuta. Prelijte rajčicama.
Jeste li znali...
U kulturama u kojima se jede više čilija, ljudi rjeđe imaju srčane udare.
Pikantne tortille
5:15 PM