Broj osoba: 4
Priprema: 40 minuta
Sastojci: 4 debela odreska lososa, 3 žličice ružičastog papra, crni papar u zrnu, bijeli papar, lovorov list, peršinove grančice, ružmarin, majčina dušica, limun, maslinovo ulje, svijetli vinski ocat, sol
1. Korak
Sve tri vrste papra zdrobite u mužaru s lovorom. Svježe začinsko bilje sitno nasjeckajte. Pomiješajte s paprom i posolite. Očistite preostale kosti iz lososa. Smjesu papra i začinskog bilja rasporedite na list aluminijske folije.
2. Korak
Na njega položite komade lososa i čvrsto pritisnite da se zalijepi smjesa začina.. Ponovite to i s drugom stranom ribljeg mesa. Zagrijte malo ulja i u njemu pržite ribu sa svake strane pet – šest minuta.
3. Korak
Pazite da se pritom strese što manje začina. Dobro pomiješajte preostalo ulje, limunov sok te popaprite i posolite. Komade lososa narežite i nakapajte pripremljenim umakom.
Jeste li znali...
Ružmarin potiče cirkulaciju, poboljšava koncentraciju te liječi glavobolju.
Losos sa začinskim biljem
12:35 AM